Команда «Слово і діло» в Черкасах

Читати українською

Наша подорож містами України продовжується. З Кіровограду ми попрямували до Черкас, щоб переконатися, як реалізовуються обіцянки, дані очільниками Черкаського регіону, які містяться на нашому сайті. 

Так, 16 березня 2012 року у стінах Черкаського державного університету ім. Богдана Хмельницького ми провели тренінг  та представили наш проект аби  долучити черкаських студентів до нашої справи - робити життя кожного міста України кращим, завдяки контролю за обіцянками політиків.  Студенти вишу дізналися про нові можливості ЗМІ в епоху  Інтернету.

Висловлюємо вдячність адміністрації вишу  за зустріч, а студентам - за активну громадську позицію.

 

 

Після  зустрічі зі студентами відбулася,  вже традиційна,  мандрівка містом  у пошуках фактів виконання обіцянок, зафіксованих у Системі "Слово і діло".

Мер Черкас Сергій Одарич пообіцяв, що в 2011 році будуть проведені роботи з благоустрою Черкаського зоопарку.

Ми відвідали зоопарк, щоб переконатися на власні очі чи виконано дану обіцянку. В зоопарку дійсно відбулися позитивні зміни: розширено територію, побудовано новий вхід  і нові експозиційні комплекси, будується зооветеринарний блок для лікування тварин. Додатковим підтвердженням того, що для тварин тут створені гарні умови є той факт, що у звіринці народилося троє ведмежат.

Зауважимо, що зоопарк не дуже підготовлений до зустрічі відвідувачів: сніг тане - повно води та багнюки. Це,  звичайно, проблеми природного характеру, але на майбутнє  варто заасфальтувати подібні ділянки.  

 

 

 

Серед неприємних фактів, що, на жаль, не дуже приємно нас вразив - відзначимо  звичайну невихованість черкаських водіїв.  Щоб перейти дорогу, треба або дуже довго чекати або дуже сильно боятися за своє життя. Заради справедливості відзначимо, що ця "хвороба" характерна для багатьох міст нашої країни і Черкаси тут не є винятком. Яким чином вирішити цю  проблему невідомо... можливо, керманичам міста слід задуматися над тим, чи не встановити більшу кількість світлофорів на вулицях обласного центру.

 Самі ж дороги в Черкасах, м’яко кажучи, подекуди розбиті,  – це, знову ж таки, проблема не тільки Черкас, а  всіє ї України  - загальнонаціональна проблема!

 

 

Наостанок ми поспілкувалися з журналісткою Вікторією Кобиляцькою з  черкаського інтернет-ресурсу http://narodua.com/, яка зауважила, що спільними зусиллями ми зможемо змусити черкаських посадовців відповідати за свої обіцянки і зробити життя мешканців міста Черкаси кращим! А ми додали зі свого боку, що кращого життя заслуговують усі мешканці нашої країни і лише разом ми зможемо досягти позитивних змін.

А це значить, що подорож Україною і моніторинг обіцянок політиків триватиме.  

Прямуємо до Тернополя!

 

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: