Порошенко рассказал, кого запрещает отправлять в АТО. Главные цитаты среды

Читати українською

Президент України Петро Порошенко про люстрацію чиновників

«Усі державні службовці першого і другого рангу є потенційними клієнтами національного антикорупційного бюро. Бажаю всім залишитися у якості потенційних і не потрапити в поле зору цієї дуже небезпечної для хабарників і корисної для держави структури... Я за те, щоб безкомпромісно виносити сміття з хати, тому що зі сміттям в хаті жити дуже важко».

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв про повернення Україною боргів перед Росією

«Однією з умов цього кредиту було не перевищення рівня державного боргу України цифри в 60% обсягу ВВП. Сьогодні ця умова, ковенанта порушена. Тому, щоб не говорили керівники України, у нас є підстави вимагати дострокового погашення позики».

Президент України Петро Порошенко про мобілізацію

«Ми відновлюємо призов, але я категорично забороняю відправляти недосвідчену молодь в АТО. Ми лише маємо навчити їх боронити країну».

Міністр економіки Айварас Абромавичус про кандидатів на посаду генерального директора Укрзалізниці

«По «Укрзалізниці» є вже 200 кандидатів, в «Бориспільський аеропорт»- близько 100 кандидатів на посаду генерального директора».

Міністр фінансів України Наталія Яресько про ЄСВ в Україні

«Україна сьогодні має одну з найвищих ставок ЄСВ в Європі, в середньому це 41%. Тому уряд разом з Верховною Радою знайшов спосіб, як можна заохотити бізнес забрати ці зарплати з тіні, дати можливість дофінансувати Пенсійний фонд, а також дати людям можливість нормально формувати свої пенсії в майбутньому, виходячи з реального розміру заробітної плати».

Генеральний секретар організації Йенс Столтенберг про відносини НАТО і РФ

«НАТО прагне до більш конструктивних і партнерських відносин з Росією. Але для того, щоб їх встановити, Росія має теж цього хотіти».

Економічний експерт Андрій Новак про кредити для України у 2015 році

«Кредит — це не подарунок, а борг з відсотками. Якщо гроші не реінвестуються в розвиток економіки, ми будемо повертати цей борг за рахунок ще більших боргів і скорочення соціальних програм, тому краще певний період не брати нові кредити».

Міністр юстиції України Павло Петренко про нові призначення у відомстві

«У Міністерстві юстиції незабаром почнуть працювати іноземні фахівці, які зголосилися стати громадянами України. Вони опікуватимуться проведенням реформ, які ми плануємо запроваджувати впродовж цього року».

Експерт Реанімаційного пакету реформ Ілля Несходовський про кредити для України

«Для фінансування України у наступному році є два головні кредитори. Це МВФ та Світовий банк. МВФ дає короткострокові кредити для вирівнення ситуації в країні. Світовий банк – це довгострокове фінансування. Але, якщо МВФ не дасть гроші, то жодна інституція не надасть гроші».

Народний депутат України Олександр Вілкул про розкрадання газу

«Що стосується розкрадання газу, то скажу вам мовою професіонала...».

Високий представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Могеріні про супервладу ЄС

«Європейський союз вже є "супервладою". І ми маємо бути такою "світовою владою" в питаннях миру, просування прав людини, рівності та безпеки».

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: