Кому можна довіряти у Кабміні

Читати українською

Проект "Слово і Діло" проаналізував ефективність роботи членів Кабміну на урядовій посаді за показниками активності (загальної кількості обіцянок), відповідальності (кількості виконаних обіцянок), безвідповідальності (кількості невиконаних обіцянок) та кількості обіцянок, виконання яких ми досі очікуємо.

Найбільшу кількість обіцянок (431) було озвучено Прем'єр-міністром Миколою Азаровим. На рахунку Віце-прем'єр-міністра - Міністра соціальної політики Сергія Тігіпка - 159 декларацій. Замикає трійку лідерів Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури Борис Колесніков, за яким зафіксовано 149 заяв.

Реалізувавши 42% обіцянок (8 з 19), рейтинг відповідальності очолив Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. На другій позиції опинився Міністр юстиції Олександр Лавринович, досягши ефективності у 38% (виконано 10 з 26 обіцянок). Третє місце посів Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, якому вдалося втілити у життя 36% обіцянок (5 з 14).

Безвідповідальність Міністра культури Михайла Кулиняка оцінюється у 44% (не виконано 7 обіцянок з 16). Наступну сходинку з позначкою 28%  зайняв Міністр з питань надзвичайних ситуації Віктор Балога, на рахунку якого 8 з 29 невиконаних обіцянок. Віце-прем'єр-міністр - Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова не реалізувала 27% заяв (4 з 15).

Перше місце за кількістю обіцянок, виконання яких країна ще не побачила, але продовжує чекати на результат, належить Міністру економічного розвитку і торгівлі Петру Порошенко - 71% знаходяться у статусі "Обіцяно" (10 з 14). За ним слідує Прем'єр-міністр Микола Азаров, 67% обіцянок якого (287 з 431) ще не дали результату. "Бронзовим призером" став Міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко із показником у 65% (35 обіцянок з 54 очікують на виконання).

Загальний рейтинг відповідальності членів Кабміну виглядає наступним чином.

ПОДПИСЫВАЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

и смотрите первыми новые видео от «Слово и дело»
Поделиться: