Обещание политика

После начала полномасштабной войны, развязанной рф против Украины, мониторинг выполнения обещаний приостановлен
  • Народный депутат Украины
  • Член депутатской фракции "Слуга народа"
  • Член Комитета по вопросам образования, науки и инноваций

Коваль в предвыборной программе пообещала ввести выборы по пропорциональной системе с открытыми списками

19 июня 2019 года на сайте ЦИК была зарегистрирована предвыборная программа политической партии "Слуга народа", по списку которой шлаел кандидат в народные депутаты с обещанием ввести выборы по пропорциональной системе с открытыми списками.
Выполнено
Сказано 19 июня 2019 г.

Источник

  • https://www.cvk.gov.ua/pls/vnd2019/wp406pt001f01=919pf7171=403pf72035=0.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=2388

Результат

Оновлений Виборчий кодекс було ухвалено 11 липня 2019 року Верховною Радою VIII скликання, однак він не був підписаний Президентом.

Депутати ХІ скликання остаточно прийняли виборчий кодекс 19 грудня 2019 року з врахованими пропозиціями Президента України.

Коваль підтримала пропозиції Президента до Виборчого кодексу України. Обіцянка отримує статус "виконано".

Виборчий кодекс передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. Документ ліквідує мажоритарку, яку пов’язують з численними фактами підкупу виборців та використанням адміністративного ресурсу, та дає змогу виборцям впливати на те, хто від партій пройде до Ради. Також кодекс змінює систему виборів до місцевих рад, яка не забезпечувала представництва від деяких громад попри те, що виборці прийшли на вибори і проголосували.