Карта ООС: ситуация на востоке Украины на 28 октября

Читати українською

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зменшилася до 13. Противник двічі застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано 9 обстрілів.

Тричі, вночі, вдень та увечері ворог з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь поблизу Новолуганського.

Так само тричі окупанти зі станкових протитанкових і підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Золотого-4, поза межами ділянки розведення.

Вночі по позиціях наших військ поблизу Травневого противник вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а неподалік Луганського — з кулеметів великого калібру.

На околицях Кримського після 9-ї вечора російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети.

На Донецькому напрямку противник порушив режим тиші 4 рази.

Зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів окупанти вдень 45 хвилин обстрілювали військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Березового.

Увечері з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти наших військ неподалік Водяного.

На околицях Лебединського лунали ворожі ручні протитанкові й автоматичні станкові гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Також із кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник вів вогонь по наших захисниках Мар’їнки.

Упродовж минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли.

На Луганському напрямку вночі противник з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Травневого. А позиції наших військ біля населеного пункту Золоте-4 обстріляв з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку після 10-ї ранку окупанти 15 хвилин з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по наших захисниках Невельського.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: