"Велостарт"

Читати українською

Наприкінці травня поточного року голова КМДА Олександр Попов повідомив про початок реалізації проекту розвитку велосипедної інфраструктури "Велостарт", один з етапів якого передбачав встановлення до кінця червня безкоштовних стоянок для велосипедів біля музеїв, у парках та громадських місцях.

Звернувшись за детальною інформацією до адміністрації, ми отримали відповідь, що станом на 13 серпня в Києві було облаштовано понад 400 паркувальних місць для велосипедів на прилеглих територіях біля 55 закладів торгівлі, причому, згідно з рішенням Київради від 7 жовтня 2010 року, організація стоянок здійснювалася за рахунок самих закладів.

Хоча відведення спеціальної території біля торгівельних центрів - це вже прогрес у розвитку столичної велоінфраструктури, зробити в цьому напрямку ще доведеться немало. Навіть якщо не зважати на найбільш капіталоємне питання - будівництво велодоріжок та паркінгів, місцевій владі необхідно, як мінімум, забезпечити облаштування безкоштовних стоянок у парках та громадських місцях.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: