Олімпіада ХХХ

Читати українською

ХХХ літні Олімпійські Ігри добігли кінця, залишивши по собі нові спортивні досягнення. Збірна України увійшла у двадцятку кращих держав за загальним заліком нагород.  Безперечно, можна було очікувати ліпшого результату, але для цього потрібна системна та послідовна позиція держави щодо організаційної та фінансової підтримки  вітчизняних олімпійців.  

База, що дісталася у спадок від Радянського Союзу, через зношеність та відсутність фінансування давно не здатна забезпечувати необхідний рівень розвитку спортсменів, а умови їх тренування та мешкання не відповідають елементарним потребам. 

Натомість урядовці та місцеві чиновники не втрачають нагоди зайвий раз відзначити олімпійців  та зробити на цьому собі рекламу.  Зокрема, досить поширеною подякою цьогорічним призерам стало власне житло, яке вони, за словами можновладців, невдовзі зможуть отримати. 

Напередодні старту змагань голова Черкаської обласної державної адміністрації Сергій Тулуб пообіцяв, що черкащани-переможці олімпійської та параолімпійської першості обов’язково отримають у подарунок квадратні метри , а голова Миколаївської обласної ради Ігор Дятлов та губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул постфактум повідомили, що на такий же подарунок можуть розраховувати  бронзова переможниця з фехтування Ольга Харлан   та  чемпіонки з академічного веслування

Не оминув цю тему і голова КМДА Олександр Попов, який запевнив, що восени триразова чемпіонка світу з танців на візку Ілона Слуговіна переїде в нову оселю.

Звичайно, нерухомість - гарне придбання, однак сумно усвідомлювати, що для її отримання необхідно докладати таких зусиль. В той же час виділення однієї-двох квартир владі обходиться значно дешевше, аніж забезпечення регулярної та всебічної організаційної та фінансової підтримки сучасних видів спорту. 

Варто задуматися, чи не стане це причиною того, що згодом Україна взагалі не зможе претендувати на гідне місце у медальному заліку?

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: