ЗАПОРіжжя

Читати українською

Так вже повелося, що, починаючи з 2009 року, міністри оборони ніби передають естафету один одному у вирішенні питань стосовно відновлення та введення до бойового складу українського флоту підводного човна "Запоріжжя", не дивлячись на те, що він давно морально застарів і не являє собою цінності як бойова одиниця.
Ходові випробування човна мали відбутися ще три роки тому, адже, як запевняв Юрій Єхануров, необхідні роботи вже розпочалися. Однак дива не сталося, і у 2010 році його наступник - Михайло Єжель - переніс пробний запуск на кінець травня майбутнього року. Та через брак фінансування реалізація запланованого знов зазнала поразки.
На початку 2012 року відомство очолив Юрій Саламатін, який одразу ж наголосив на необхідності максимальної активізації цього процесу. І вже у липні човен вийшов у море для проведення занурення. Очільник відомства зазначив, що остаточне включення "Запоріжжя" до бойового складу флоту відбудеться вже у наступному році. Можливо, третя спроба нарешті виявиться вдалою?

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: