Фруктова мрія Азарова

Читати українською

Прем'єр-міністр України Микола Азаров цими днями побував в АР Крим. Основну увагу під час візиту було приділено питанню забезпеченості держави фруктами власного виробництва. Прем'єр відвідав виноградне господарство «Качинський+» та висловив упевненість, що розбудова системи оптових ринків та налагодження логістичної системи швидкої доставки фруктів до споживачів вже в найближчі декілька років задовольнить не лише внутрішні потреби, а й сприятиме нарощуванню експорту зазначеної продукції.

Зазначимо, що у 2011 році мережа оптових ринків поповнилася ще трьома з п'яти анонсованих торгівельних комплексів у великих містах України: Києві, Львові та Донецьку. Проте, згідно даних офіційної статистики,у грудні минулого року спостерігалося значне зростання імпорту фруктів по відношенню до грудня 2010 року: у 3 рази зріс імпорт яблук (експорт зменшився на 28%); у 2,2 рази збільшився імпорт винограду та в 1,7 рази було завезено більше груш та айви.

Цього року, за прогнозами агропромисловців, почнуть свою роботу ще шість оптових ринків. Сподіваємося, що в українців нарешті з'явиться можливість підтримати власного виробника в повній мірі.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: