«Charlie – это я» и граната Яроша в парламенте. Главные цитаты четверга

Читати українською

«Для мене перебування там, тим більше, в одному залі з відвертими ворогами України - це дискомфорт. Нє, ну в мене є граната, я її кину, якщо буде крайній випадок. Серйозно, з собою ношу. Вони не мають права обшукувати нас, народних депутатів».

Народний депутат України Дмитро Ярош.

«Хтось може сказати: те, що відбувається в Україні – антитерористична операція проти очолюваних Росією терористів – не торкнеться нас. Але це сталося. Це сталося в Канаді, Австралії, Бельгії. Учора це сталося у Франції».

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк про теракт в редакції французького видання Charlie Hebdo.

«Там зараз ставиться питання про націоналізацію церковного майна. Тобто всі наші храми, будівлі влада хоче націоналізувати. А далі що буде з цими націоналізованими храмами, чи вони нам дадуть у користування, чи не дадуть, чи комусь іншому передадуть… Але ситуація там тяжка. Свободи там немає».

Патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет про ситуацію із храмами Київського патріархату в Криму.

«Перед обличчям варварства цивілізація має захищатись».

екс-Президент Франції Ніколя Саркозі.

«Путін все більше стає залежним від Китаю. Китай скуповує активи і вичавлює Росію економічно».

Старший науковий співробітник Американської ради з міжнародної політики Стівен Бланк про економічні реалії РФ.

«...в разі ускладнення обстановки буде проведено додаткове мобілізування, з кінця квітня по червень – 13,5 тисячі і з липня по вересень ще може бути 40 тисяч. Тобто загальна чисельність мобілізованих запланована нами складатиме приблизно 104 тисячі осіб».

Міністр оборони України Степан Полторак.

«Да он (Путин - ред.) уже давно второй раз женился... Он на России женился. А что поделаешь, если для него кроме России никого не существует».

Йосип Кобзон про російського президента Володимира Путіна.

«Проблема Донецка и Луганска как раз и была в том, что эти города – Афины до Солона, застрявшие в прошлом».

Журналіст, телеведучий Віталій Портніков про ситуацію на сході України.

«Єдиний сценарій, який я бачу, це - поверніть Крим Україні, покиньте східну Україну, і лише тоді, можливо, ми зможемо говорити про фінляндизацію України».

Американський сенатор Джон Маккейн про ситуацію в Україні.

«Je suis Charlie» (Charlie – це я).

Напис на табличках французів, що вийшли на вулиці своєї країни на знак пам'яті про жертв теракту у редакції французького видання Charlie Hebdo.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

самое важное от «Слово и дело»
Поделиться: